Unapređenje položaja žena i muškaraca u Vojvodini

Bez autora
Dec 08 2011

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin potpisao je danas ugovore sa predstavnicima vojvođanskih nevladinih organizacija kojima su dodeljena sredstva za podršku aktivnostima u oblasti unapređenja položaja žena i muškaraca u Vojvodini. Sredstva za podršku nevladinih organizacija raspodeljena su na osnovu Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama, odnosno udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova. Od nešto više od 130 podnetih predloga projekata, sredstva u iznosu od 1,41 milion dinara opredeljena su za podršku rada 27 različitih nevladinih organizacija. Dodeljenim sredstvima, po ovom konkursu podstiče se rad 27 organizacija koje su iskazale spremnost da ovaj novac upotrebe za različite ciljeve. To su razne vrste obuka, posebno za ugrožene kategorije stanovništva, razne vrste kulturnih aktivnosti, razne vidove aktivizma žena, mladih, Roma.

Unapređenje položaja žena i muškaraca u VojvodiniPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin potpisao je danas ugovore sa predstavnicima vojvođanskih nevladinih organizacija kojima su dodeljena sredstva za podršku aktivnostima u oblasti unapređenja položaja žena i muškaraca u Vojvodini.

Sredstva za podršku nevladinih organizacija raspodeljena su na osnovu Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama, odnosno udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova. Od nešto više od 130 podnetih predloga projekata, sredstva u iznosu od 1,41 milion dinara opredeljena su za podršku rada 27 različitih nevladinih organizacija.

Dodeljenim sredstvima, po ovom konkursu podstiče se rad 27 organizacija koje su iskazale spremnost da ovaj novac upotrebe za različite ciljeve. To su razne vrste obuka, posebno za ugrožene kategorije stanovništva,  razne vrste kulturnih aktivnosti, razne vidove aktivizma žena, mladih, Roma. Ovim projektima će se u prvoj polovini naredne godine značajno unaprediti mnogi sadržaji, naročito u ruralnim sredinama.

Konkursna sredstva dodeljena su za podsticanje aktivnosti i programa u oblasti rada i zapošljavanja, naročito kategorije stanovništva koje se teško zapošljavaju, kao što su osobe sa invaliditetom, žene, mladi do 30 godina, lica starija od 50 godina, Romi. Takođe, ova sredsstva će biti podrška programima vezanim za obuke radi lakšeg pronalaženja posla, sticanje novih znanja i veština, promovisanje preduzetništva, unapređenja volonterskog rada i slično i kao podrška programima i aktivnostima kojima se podstiče ekonomsko osnaživanje i edukacija žena, a posebno ranjive kategorije žena, a to su Romkinje, žene na selu, žene sa invaliditetom, izbegle i interno raseljene žene, žene starije od 50 godina, mlade žene do 30 godina. Sredstva su dodeljena i za projekte koji se bave prevencijom i suzbijanjem nasilja nad ženama, kao i za projekte kojima se promoviše rodna ravnopravnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik